Komma setzen programm


03.02.2021 02:09
Kommasetzung online berprfen - hier funktioniert's - chip
persoonsvormen een komma te zetten: Wat zij gepresteerd heeft, is heel opmerkelijk. In de volgende gevallen is een komma vrijwel altijd op zn plaats: In opsommingen: Zij schrijft artikelen, essays, romans, verhalen en columns. Leestekens komma, een komma is een rustpunt in de zin, vaak een korte pauze bij hardop lezen. Tussen gelijkwaardige bijvoeglijke naamwoorden: Oma had een mooie, oude, donkere linnenkast. . Er zijn geen vaste regels te geven voor het gebruik van kommas. Wie schrijft, wil immers dat de lezers de tekst begrijpen zoals hij bedoeld. Het oude huis, dat op instorten staat, wordt opgeknapt. Het laatste voorbeeld heeft nog wel wat extra uitleg nodig.

In het eerste voorbeeld houdt die 'iemand' van mensen die kunnen zingen. Een voorbeeld: De kinderen, die graag naar buiten wilden, werden erg onrustig. Wie voldoende gegeten heeft, mag alvast opruimen. Die zijn gebaseerd op conventies: de vaste gewoonten van een meerderheid van de zorgvuldige taalgebruikers. Wie dit leest is gek. Um den Text zu prfen, klicken Sie auf den Button "Text Korrigieren".

Vr de komma juist niet. (Zie ook ons advies over de komma voor die en dat. Wanneer op welke plaats kommas gebruikt moeten worden, hangt af van het zinsverband. Achter een briefaanhef: Beste Thijs, Geachte redactie, rondom een aanspreking: Bello, waar ben je? Een mooie, glimmende fiets. In het tweede voorbeeld kent de ik-figuur mensen die kunnen zingen.

Voor en na een uitbreidende bijzin: Mijn buurman Arend, die vroeger een collega van mij was, heeft alles geregeld voor het straatfeest. . Tussen twee persoonsvormen in samengestelde zinnen: Als je hier de hoek om gaat, kom je bij de bushalte. Ik hoop dat mijn vakantie kan doorgaan. De benzineprijs, die al vier keer verhoogd is, jaagt de mensen de auto uit. Op deze manier zorg je ervoor dat aan het eind van een regel de komma altijd bij het voorafgaande woord blijft. Je schrijft meestal geen komma voor het woordje 'en maar soms is het wel nodig, om de betekenis van de zin te verduidelijken: Ik ken iemand die houdt van muziek en mensen die kunnen zingen. Je schrijft niet altijd een komma voor het woordje 'die' (of 'dat. Der Test basiert auf der aktuellen Ausgabe vom Duden und wird laufend aktualisiert. Uitzondering, na een komma in een getal komt geen spatie.

Ik was bang dat de deur op slot zou zitten, maar dat bleek niet het geval. Plaats dus een komma als er bij het voorlezen (hardop of in je hoofd) een duidelijke pauze hoorbaar. Ik kom zo, maar nu nog niet. De tijd gaat snel: voor je het weet is het zover. Eventuele 'aanhalingstekens sluiten' na de komma komen nog voor de spatie: "Ik ben wel moe  zei Fred, "maar ik loop dapper door.". Wanneer een komma voor 'die' en 'dat'? Komma's en voegwoorden, je schrijft een komma voor voegwoorden zoals 'omdat 'want' en 'hoewel Ik blijf thuis, omdat de timmerman komt. Ze heeft de deur op slot gedaan, terwijl ze had kunnen weten dat ik nog thuis moest komen. Fgen Sie Ihren Text in das groe Feld ein.

Kommasetzung online berprfen, neueste Internet-Tipps, beliebteste Internet-Tipps, die besten Shopping-Gutscheine. Hallo, hoe gaat het? Daar hoort ook bij: dat de lezers de pauzes leggen waar de auteur ze ook legt. voor en na een bijstelling: Bijleveld, de minister van Defensie, deed een nieuw voorstel. Je schrijft meestal geen komma voor het voegwoord 'dat Ik zie dat je naar de kapper geweest bent. Ik heb de azijn weggelaten, omdat ik de dressing zo al zuur genoeg vond. Alleen in korte zinnen kan de komma tussen persoonsvormen soms achterwege blijven: Wat je zegt ben je zelf. Hij is ziek, want hij heeft koorts. Nu ik er langer over nadenk, vind ik het geen gek idee.

In dit voorbeeld waren er ook andere kinderen. Sie bekommen anschlieend die Komma-Fehler aufgelistet. Rondom een bijzin of toevoeging die iets meer vertelt over het zojuist genoemde: Nick en Simon, een populair duo uit Volendam, hebben een nieuwe. Ik heb gezegd dat het laat kan worden. Zeker is dat er geen gewonden zijn gevallen). Voor en/of na een aanspreking: Sanne, heb je het naar je zin hier?, Lukt dat deze week nog, Ronald?, Luister, jongen, zo werkt dat niet.

De kinderen die graag naar buiten wilden, werden erg onrustig. Die wilden niet naar buiten en werden niet onrustig. Ook de toonhoogte waarmee de zin wordt uitgesproken, verandert dan vaak een beetje. (Meer voorbeelden vindt u hier. Maar, Ruud, je moet wel je best doen. Voegwoorden, vr voegwoorden als hoewel, omdat, zodat, opdat, indien, maar, aangezien en terwijl kan meestal het best een komma worden geplaatst: Zij vertelde het aan iedereen, hoewel de informatie vertrouwelijk was. In dit voorbeeld wilden alle kinderen graag naar buiten.

In een opsomming (maar niet voor het woordje 'en Ik heb een hond, twee katten, zes goudvissen en een konijn. Altijd een spatie achter de komma. na de aanhef boven een e-mail of brief: Geachte heer/mevrouw. Na een slotgroet onderaan een e-mail of brief: Met vriendelijke groet, en Hoogachtend. Ik ken iemand die houdt van muziek, en mensen die kunnen zingen. Hoe langer de zin is, hoe meer behoefte je lezers hebben aan een rustpunt in de zin, en dus aan een komma. Ffnen Sie die Seite vom ".

Gebruik een komma als dat de zin verduidelijkt. Wat zij bereikt heeft, is vooral te danken aan haar doorzettingsvermogen. Het belangrijkste uitgangspunt is dat een komma een lezer moet helpen. Voor het voegwoord dat wordt geen komma geplaatst: Ik heb nooit beweerd dat ik een hekel heb aan taal. Het hangt van de betekenis.

In deze zinnen is ook geen duidelijke pauze hoorbaar. Na de komma komt altijd een spatie. Wat kost die fiets, meneer? Ik kom op je verjaardag, hoewel het een hele reis. Je gebruikt een komma in de volgende gevallen: tussen bijvoeglijke naamwoorden die bij het volgende zelfstandige naamwoord horen: Er staat een mooie, glimmende auto in de straat.

Die Kommasetzung Ihrer Texte knnen Sie auch online berprfen. Dafr gibt es mehrere Tools, die das fr Sie bernehmen. Aber nicht jedes bekommt das auch zufriedenstellend hin. Wir zeigen Ihnen, welches Tool ein ziemlich gutes Ergebnis erzielt. Wir korrigieren fr dich online deinen Text! Berprfe mit Hilfe von Knstlicher Intelligenz / Artificial Intelligence, ob dein Text Komma Fehler enthlt.

Ähnliche materialien